Mitä tulisi ottaa huomioon? Mitä pitää tietää?

Moni jännittää ensimmäistä hierontaansa. Joku on joskus saattanut kertoa kauhutarinoita tai muuten pelotellut kiusatakseen. Tai joko pelkäät kun et tiedä mitä on tulossa. Tai miltä hieronta ylipäätänsä tuntuu.

Älä tule hierontaan jos:

Olet kuumeessa
Paha nuha
Sinulla on kehossa tulehdus
Olet ottanut alkoholia tai huumeita
Pyydä lääkärin lupa jos Sinulla on syöpä tai jokin muu vakava sairaus

Se että tulet hierontaan on jo iso askel. Haluat voida paremmin. Tai sitten olet niin jumissa että uskot sen olevan hyvä ratkaisu. Tai joku on suositellut hierontaan niihin vaivoihin mitä sulla on.

Hieronnan jälkeen on hyvä:

Juoda paljon vettä
Älä urheile seuraavaan 24h
Älä juo alkoholia samana päivänä
Älä tee mitään raskasta

Ensimmäinen hieronta on keholle aina shokki. Olet saattanut olla niin pahasti jumissa että kehosi on kuin rautakanki:  Tällöin sinun kehossasi ei veri kulje ja aineenvaihdunta on heikkoa. Kun lihakset on jumissa, niillä ei myöskään ole tilaa kasvaa ja kehittyä. Keho ei ole tottunut hierontaan. Hieronnan aikana veri lähtee liikkeelle, aineenvaihdunta vilkastuu, lihaksiin tulee kimmoisuutta.

Mitä enemmän olet jumissa tai pahemmat vaivat on, sitä todennäköisempää on että samana ja seuraavana päivänä:

– olosi on kuin olisit humalassa
– hierotut alueet on kosketusarat
– joillakin saattaa tulla paha olo
– kuumetta saattaa tulla mikäli olet todella pahasti jumissa
– mustelmia saattaa tulla

Nämä oireet harvemmin kestää 1-3 päivää pidempään.  Ja pahimmat oireet tulee yleensä vain 1 kerralla. Joten uskaltaudu mennä uudestaan hierontaan vaikka kuinka pahalta tuntuis ensimmäisen kerran jälkeen. Toisella kerralla ei tunnu läheskään niin pahalta.Älä lannistu tai masennu mikäli olosi on huono hieronnan jälkeen. Se menee kyllä ohi. Muista juoda paljon vettä. Helpotusta saattaa tuoda sauna, kylmäkuuma-suihkut, kylmägeelit ja särkylääkkeet.

On tärkeetä löytää luottohieroja. Kun käyt samalla hierojalla saat parhaimman hyödyn. Jokainen kroppa on yksilö. Kaikkien kehot toimii eri tavalla. Se miten kenenkin keho ottaaa hierontaa vastaan on yksilöllistä. Kun käyt useamman kerran hieroja oppii tuntemaan just sun kehon; miten se reagoi ja mikä toimii. Kukaan hieroja ei pysty ennustamaan miten sun keho reagoi hierontaan. Varsinkin ensimmäisen hieronnan jälkeen.

Rohkeasti vaan hierontaan. Ja toivottavasti löydät itsellesi sopivan luottohierojan.